ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οδηγίες προς τις μαθήτριες και τους μαθητές απο τον Ιατρικό Σύλλογο

Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

Σημαντική είναι η προσφορά και η συνεργασία των γονέων σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ και  των συστάσεων των  εκπαιδευτικών αλλά και της εφαρμογής των συμβουλών της οικογένειας, στοχεύοντας όλοι μαζί στην ασφάλεια και υγεία όλης της σχολικής κοινότητας !

Οδηγίες πριν ξεκινήσετε για το σχολείο:

ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: X Πυρετό (38 βαθμούς Κελσίου), X Πονόλαιμο με ή χωρίς βήχα, X Πονοκέφαλο ή ζαλάδες, X Πόνο στην κοιλιά ή διάρροια, X Διαταραχές γεύσης ή όσφρησης, X Έντονες μυαλγίες, μεγάλη αδυναμία.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ μαζί σας όλα τα παρακάτω: Δύο μάσκες, αντισηπτικό υγρό με αλκοόλη 70%, χαρτομάντηλα χωρίς οινόπνευμα, παγούρι με νερό, κουλούρι ή κρουασάν ή τοστ ή σνακ.

Οδηγίες πριν φύγετε από το σπίτι:

Πλένετε καλά τα χέρια σας και το πρόσωπο σας. Ετοιμάζετε τη σχολική σας τσάντα. Φοράτε τα ρούχα σας και τα παπούτσια σας. Καθαρίζετε τα χέρια σας με το αντισηπτικό. Φοράτε τη μία μάσκα, πιάνοντάς τη από τις δυο άκρες. Βάζετε την άλλη μάσκα μέσα στη θήκη της.

Οδηγίες κατά τη διαδρομή προς και από το σχολείο:

Στο αυτοκίνητο ή το σχολικό κάθεστε στη θέση σας. Στη διαδρομή δε μετακινείστε από τη θέση σας.

Αποφεύγετε να ακουμπάτε σε σημεία του οχήματος.

Οδηγίες όταν φτάσετε στο σχολείο:

Μπαίνετε στην τάξη σας με σειρά και απόσταση. Κάθεστε μόνο στο δικό σας θρανίο. Καθαρίζετε τα χέρια σας με αντισηπτικό. Τακτοποιείτε τα ατομικά σας πράγματα. Δεν πιάνετε με τα χέρια τη μάσκα σας. Δε βάζετε τα χέρια σας στο πρόσωπο σας. Δεν ανταλλάσσετε δικά σας πράγματα με άλλα παιδιά.

Οδηγίες για την έξοδο από την τάξη και το διάλειμμα:

Βγαίνετε από την τάξη με σειρά και απόσταση. Φοράτε τη μάσκα, εφόσον αυτές είναι οι οδηγίες. Εάν βγάλετε τη μάσκα, τη βάζετε στη θήκη της. Δεν πλησιάζετε το πρόσωπο των άλλων παιδιών. Δεν πιάνετε τα χέρια των άλλων παιδιών. Πλένετε τα χέρια σας μετά από την τουαλέτα. Καθαρίζετε τα χέρια σας με αντισηπτικό διάλυμα. Τρώτε μόνο το δικό σας φαγητό. Πίνετε νερό μόνο από το δικό σας παγούρι Σκουπίζεστε μόνο με τα δικά σας χαρτομάντηλα.

Στη γυμναστική ακολουθείτε τις οδηγίες των εκπαιδευτικών σας .