ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία όλης της χώρας κλείνουν από τις 16 Νοεμβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως :

« Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:
-εκπαιδευτική τηλεόραση: Αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.
Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.
-Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική  ώρα θα έχει διάρκεια 30′ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζουμε πως στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40′) και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ για τα δημοτικά και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

πενθυμίζεται ότι, εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data). Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση»


Όπως και την περασμένη Άνοιξη, έτσι και τώρα, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας θα είναι παρών για να βοηθήσει στην κατά το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στηρίζοντας την προσπάθεια της Δ/νσης, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Όλοι οι τρόποι επικοινωνίας μας, ηλεκτρονικά μηνύματα, ιστοσελίδα κ.α., ακόμα και η άμεση επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου είναι διαθέσιμα σε όλους τους γονείς.
Όπως λέγαμε και τον περασμένο Μάρτιο….θα βρεθούμε ξανά, όταν όλα θα έχουν περάσει!!!!!!


Φιλικά,το ΔΣ του ΣΓΚ