ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ / ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ENHMEΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1Ο ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία προδιαγράφουν μια δύσκολη σχολική χρονιά. Τέτοιες ιδιαίτερες καταστάσεις απαιτούν υπεύθυνο σχεδιασμό και προβλέψεις καταστάσεων κάτι το οποίο οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν επιδείξει μέχρι τώρα.

Το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών για ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλείς και κατάλληλες κτιριακές υποδομές προσχολικής εκπαίδευσης στα πλαίσια των υποχρεώσεων του Δήμου, ακόμα παραμένει ζητούμενο μετά απο τρείς εβδομάδες σχολικής λειτουργίας.

Σήμερα υπάρχουν 16 νήπια που στεγάζονται προσωρινά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα και 12 νήπια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, ούτε όσον αφορά στο κτίριο και στη χρήση του, ούτε στη λειτουργία του, ούτε στον εξοπλισμό.

Οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής του Γέρακα, η Ένωση Γονέων Δήμου Παλλήνης και ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» επανειλημμένα έχουν θέσει το θέμα και έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι το θέμα της στέγασης θα λυθεί έγκαιρα.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Παλλήνης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας γονέων νηπίων του 10ου Νηπιαγωγείου Γέρακα μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, του 3ου Δημοτικού Γέρακα, του 5ου Δημοτικού Γέρακα, της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος», ενώπιον της Αντιδημάρχου Παιδείας και Στέγασης κ.Βασιλικής Μελισσά.

Κατατέθηκε υπόμνημα στο Δήμο το οποίο συνυπογράφεται από όλους τους παραπάνω φορείς και τους γονείς και δασκάλους που εκπροσωπούνται, το οποίο θέτει το κατεπείγον ερώτημα: πότε και πως θα καλύψει ο Δήμος Παλλήνης επαρκώς την υποχρέωση που έχει αναλάβει από το νόμο για τη στέγαση όλων των νηπίων και προνηπίων της περιοχής του Γέρακα σε δομές προσχολικής εκπαίδευσης κατάλληλες για το σκοπό αυτό, στα πλαίσια της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Συνημμένη παρατίθεται η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγους μας και του Συλλόγου Γονέων 10ου Νηπιαγωγείου και στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι παράμετροι του προβλήματος.

Το θέμα επείγει εξαιρετικά και για το λόγο αυτό έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο ξανά την επόμενη εβδομάδα

Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα και να σας κρατάμε ενήμερους σχετικά.

Με εκτίμηση,

το ΔΣ του ΣΓΚ