ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ / ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

Το σχολείο μας επαναλειτουργεί!  Θα γεμίσει πάλι με παιδιά, θα ανοίξουν οι τάξεις να υποδεχτούν τους μαθητές. 

 Μείναμε σπίτι και διασφαλίσαμε τη δημόσια υγεία. Η προσπάθεια συνεχίζεται και στον χώρο του σχολείου. Η επιστροφή στη σχολική καθημερινότητα απαιτεί νέες ρουτίνες. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει καθορίσει πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

‘Εχοντας όλοι ενημερωθεί για τα υποτμήματα που ανήκουν τα παιδιά μας, διαβάζουμε προσεκτικά το έντυπο για την σχολική ζωή από 1η ως 26 Ιουνίου, όπου λήγει η σχολική χρονιά,  το οποίο μας έχει αποσταλεί και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Από τη μεριά μας, ως γονείς, ας δώσουμε τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες στα παιδιά μας ώστε η επάνοδός τους στο σχολείο αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο να γίνει ομαλά και χωρίς κινδύνους για την υγεία όλων.

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών/τριών, έχουν χωριστεί σε δύο υποτμήματα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι το 1ο υποτμήμα θα έρθει την πρώτη εβδομάδα 1η Ιουνίου, την Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και το 2ο υποτμήμα την Τρίτη και Πέμπτη. Κάθε εβδομάδα τα υποτμήματα θα έρχονται εκ περιτροπής όπως φαίνεται στο πιο κάτω σχεδιάγραμμα:

                        IOYNIOΣ

Σημείωση : Το 1ο υποτμήμα προσέρχεται στο σχολείο κατά τις ημερομηνίες που έχουν σημειωθεί με κίτρινο φόντο (10 ημέρες).

Το 2ο υποτμήμα προσέρχεται στο σχολείο κατά τις ημερομηνίες που έχει σημειωθεί με μπλέ φόντο (8 ημέρες). Η αργία του Αγίου Πνεύματος έχει σημειωθεί με κόκκινο χρώμα και πλάγια γράμματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του σχολείου μας, για να αποφευχθεί συνωστισμός κατά την προσέλευση – αποχώρηση στο σχολείο μας, η είσοδος και η αποχώρηση των μαθητών κάθε μέρα θα γίνεται ως εξής :

«Α + Γ + ΣΤ τάξεις από την κεντρική είσοδο του σχολείου (ΓΚΟΥΡΑ)

Β + Δ + Ε τάξεις από την άλλη είσοδο του σχολείου (Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ)

 Τα μικρότερα αδέλφια ακολουθούν τα μεγαλύτερα αδέλφια τους και μπαίνουν από την αντίστοιχη είσοδο. [πχ. ένας μαθητής της Δ΄ τάξης που έχει αδελφό/ή στην ΣΤ’ τάξη θα εισέλθει μαζί του/της από την κεντρική είσοδο του σχολείου (ΓΚΟΥΡΑ) κι όχι από την είσοδο που πάει η τάξη του.]»

Όποιος γονέας δεν θα στείλει του παιδί του στο σχολείο επειδή ο μαθητής/τρια ή άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος ανήκει σε ευπαθή ομάδα πρέπει να συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση.

Σας διαβεβαιώνουμε, ότι η Διευθύντρια του σχολείου σε συνεργασία με τους δασκάλους έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την προετοιμασία του σχολείου εν όψει της επαναλειτουργίας του.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επάνοδο στην ομαλότητα.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους μας που όλο αυτό το διάστημα προσπάθησαν και κατάφεραν να μην αφήσουν τα παιδιά μας χωρίς μάθηση.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Επιστρέφουμε στο σχολείο με ασφάλεια!

το ΔΣ του ΣΓΚ