ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ / ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ

Aγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας για 14 μέρες  ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα της Τρίτης, 10 Μαρτίου 2020 λόγω του κορωνοϊού.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων όλης της χώρας θα μείνουν κλειστά από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Όπως είναι λογικό σταματάνε και οι απογευματινές δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων  (μπασκετ, ρομποτική, χιπχοπ, σκακι, παραδοσιακοί χοροι, θεατρικό, εικαστικά, πιλάτες).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στην πρόληψη της επιδημίας πρέπει να συνοδευτεί από τον περιορισμό των μετακινήσεων και των εξόδων των παιδιών. 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.

 
Να μην ξεχνάμε να τηρούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Προστασίας τόσο για την προσωπική μας υγιεινή όσο και για του διπλανού μας.
Σας κοινοποιούμε χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για τη λήψη προληπτικών μέτρων, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, από το site του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.  ).
Με ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και προφύλαξη θα πάνε όλα καλά!
 
Φιλικά
το ΔΣ του ΣΓΚ
 
image.png