ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το «δώρο»του Στέφανου Ξενάκη

Ο Στέφανος Ξενάκης, ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων όπως το «ΔΩΡΟ»  και ο «ΚΑΠΤΑΙΝ» που έχουν πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα, ειδικά το πρώτο θεωρείται εκδοτικό φαινόμενο καθώς, αγαπήθηκε από πολυάριθμους αναγνώστες, βρέθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο σχολείο μας, για μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων.

Ο συγγραφέας, με μια καθηλωτική ομιλία και μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας, ανέδειξε μια σειρά από απλές και φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά, κάνοντάς μας κοινωνούς μιας άλλης πραγματικότητας, που έχει τη δύναμη να μας πάει λίγο πιο πέρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξενάκης, τα πράγματα είναι πολύ απλά στη ζωή, αν μάθουμε να ορίζουμε εμείς και τις συνήθειες μας μέσα από 13 μικρά «μυστικά» τα οποία ακολουθούμε για να ορίζουμε εμείς τη ζωή μας. Κάποια από αυτά είναι :

—-Κινούμαι…»Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
—-Εστιάζω στο θετικό …
—-Συνδέομαι με ανθρώπους-μοιράζομαι…
—-Με νοιάζομαι και με φροντίζω…
—-Στοχοθετώ μετρήσιμους στόχους…

Επίσης ο συγγραφέας μας πρότεινε τρόπους ώστε μέσα από το παιχνίδι τα παραπάνω να γίνουν βίωμα για τα παιδιά μας.

Τέλος ο κ. Ξενάκης επισήμανε ότι η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει ΤΩΡΑ, είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι. Ασχολούμαστε με τα “μεγάλα”. Τα “μικρά” είναι τα “μεγάλα”.  Ιστορίες είναι η ζωή. Καθημερινές “μικρές” ιστορίες. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά.

Ως μέλη του ΔΣ θα θέλαμε να ευχαριστούμε πάρα πολύ τους εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και γέμισαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Πόπη Ζινέλη εντεταλμένη σύμβουλο Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης για την παρουσία της. Τέλος, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Διευθύντρια μας κ. Αφροδίτη Καποθανάση  που προλόγισε την εκδήλωση.

το ΔΣ του ΣΓΚ

 

 

Και το δώρο μας προς τον κ. Στέφανο Ξενάκη : Κατασκευή από τα παιδιά του απογευματινού τμήματος εικαστικών του συλλόγου γονέων του σχολείου μας.