ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ FIRST LEGO LEAGUE HYDRODYNAMICS CYPRUS 2018

To Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 πέντε (5) μέλη της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχαν στους αγώνες εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL Cyprus που πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Τα παιδιά συμμετείχαν σε κοινή διακρατική ομάδα με 7 Κύπριους μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα Λευκωσίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη διοργάνωση!

Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού FIRST® LEGO® League HYDRODYNAMICS, οι ομάδες διαγωνίζονται με τις κατασκευές που ετοίμασαν  πάνω σε ένα ρεαλιστικό πρόβλημα που αφορά στο νερό. Στον προκριματικό αγώνα συμμετείχαν  20 ομάδες μαθητών, ηλικίας 9-16 ετών από δημόσια σχολεία της Κύπρου.

Η ομάδα RoboKids στελεχώθηκε από 11 μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού και 1 μαθητή Α’ γυμνασίου που είχε και το ρόλο του μέντορα. Προπονητής της ομάδας και σημαντικός υποστηρικτής της διοργάνωσης FLL Cyprus, όπως και του FLL Greece, είναι ο εκπαιδευτικός κ. Τάσος Κόλλιας.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στην μεικτή ομάδα στα πλαίσια της συνεργασίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων και έπειτα από επίσημη πρόσκληση που μας στάλθηκε από το σχολείο της Κύπρου.

Η ομάδα κατέκτησε το 2ο Βραβείο Έμπνευσης Core Values, ήταν 7η στο Robot Game και 9η στη Γενική Κατάταξη, ενώ προτάθηκε και για βραβείο στο Robot Design στην κατηγορία «Στρατηγική & Καινοτομία».

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές μας κυρίως για την συμμετοχή τους και για την όλη τους προσπάθεια. Συγχαρητήρια επίσης και στους γονείς των μαθητών/τριών της Ομάδας που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, στήριξαν τα παιδιά τους και συνεργάστηκαν άψογα.

εκ του ΔΣ

ακολουθεί φωτογραφικό υλικο