ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ομιλία για το Διαδίκτυο

Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,

 

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου μας, φορέων, γονέων αλλά και μαθητών πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ομιλία με θέμα «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιος, Ταξίαρχος και Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο κ. Νάκος Γεώργιος Ψυχολόγος της Δίωξης μετά από πρόσκληση του Συλλόγου γονέων του σχολείου μας . Συμμετείχαν επίσης οι σύλλογοι γονέων του 1ου και 8ου δημοτικού σχολείων Γέρακα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους  πλέον κατάλληλους σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η σημαντικότητα του να έχει επίγνωση ο κάθε γονιός του να ελέγχονται οι ιστοχώροι τους οποίους επισκέπτονται τα παιδιά. Το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων και σίγουρα βοηθά, επί καθημερινής βάσεως, σε πολλούς τομείς. Η εύκολη αυτή όμως πρόσβαση από τον οποιονδήποτε, μπορεί άνετα να μετατραπεί αυτόματα και σε κάτι το αρνητικό, καθώς πολλές ιστοσελίδες φιλοξενούν ακατάλληλο περιεχόμενο για μικρά παιδιά.

Στο τέλος, μέσα από τις ερωτήσεις τους και τις απαντήσεις που δόθηκαν, σίγουρα οι παρευρισκόμενοι έφυγαν «σοφότεροι» και πιο «ασφαλείς». 

το ΔΣ