ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2018

To Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 συμμετείχε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας στους προκριματικούς αγώνες εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL Greece που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι.

Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού FIRST® LEGO® League HYDRODYNAMICS, οι ομάδες διαγωνίζονταν με τις κατασκευές που ετοίμασαν  πάνω σε ένα ρεαλιστικό πρόβλημα που αφορά στο νερό. Στον προκριματικό αγώνα συμμετείχαν  38 ομάδες μαθητών, ηλικίας 9-16 ετών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Καλαμάτας.

 

Οι φετινοί Robot  Falcons στελεχώνονται από 7 μαθητές Ε΄και Στ΄ τάξης δημοτικού και 2 μαθητές Α’ γυμνασίου που είχαν και το ρόλο του μέντορα. Προπονητής της ομάδας και σημαντικός υποστηρικτής της διοργάνωσης FLL Greece, είναι ο εκπαιδευτικός κ. Τάσος Κόλλιας.

 

 

Η ομάδα του 3ου Δημοτικού Γέρακα παρουσίασε την κατασκευή της στο περίπτερο της, αποκομίζοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους επισκέπτες και τους κριτές.

Η μοναδική κατασκευή για φέτος ήταν μία συσκευή με χαμηλό κόστος και ευκολία χρήσης, βασισμένη στην ανοικτή υπολογιστική πλατφόρμα Arduino, με στόχο την έγκαιρη ειδοποίηση πλήρωσης των δεξαμενών λυμάτων. Πριν την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και με σκοπό την ολοκλήρωμένη προσέγγιση του θέματος τα μέλη της ομάδας  πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Ζούτσο και άλλους φορείς του Δήμου κατά την οποία τα οι μαθητές απέσπασαν την υπόσχεση για προβολή της λύσης τους στην τοπική κοινωνία.

Στους προκριματικούς, η ομάδα μας, αποκόμισε την έκτη θέση στην παρουσίαση του Project, καθώς και μία υποψηφιότητα για βραβείο «Καινοτομίας» για την λύση που επεξεργάστηκαν οι μαθητές μας. Στο Robotgame λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίσαν στην πίστα, δεν κατάφεραν να πετύχουν το υψηλό σκορ που είχαν επιτύχει στις προπονήσεις στο σχολείο

 

και ήταν 8η σε αυτή την κατηγορία. Στην τελική κατάταξη η ομάδα μας ήταν 18η και δεν προκρίθηκε στον τελικό της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό η ομάδα το διαχειρίστηκε ιδανικά και δεν επισκίασε καθόλου την συνολική θετική αίσθηση της συμμετοχής μας.

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές μας κυρίως για την συμμετοχή τους και για την όλη τους προσπάθεια άλλωστε το σύνθημα του διαγωνισμού ρομποτικής FIRST LEGO League Greece είναι :»Είμαι εδώ γιατί προσπαθώ..» και όσο προσπαθείτε δεν θα βγείτε ποτέ χαμένοι.

 

Συγχαρητήρια επίσης και στους γονείς των μαθητών/τριών της Ομάδας που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, στήριξαν τα παιδιά τους και συνεργάστηκαν άψογα.

Σημαντική ήταν η στήριξη που παρείχε στην ομάδα ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γέρακα κ. Κουρτέσης ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της ομάδας μας την ημέρα των προκριματικών και τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από όλους μας, στην κ. Αφροδίτη Καποθανάση, Διευθύντρια του σχολείου μας, στον κ. Μουρτζιάπη, Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε., και στον Δήμο Παλλήνης για την άριστη συνεργασία μας και την ευαισθησία που δείχνουν πάντα σε θέματα παιδείας.

Δεν μένει παρά να εκφράσουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που υποστήριξαν την  ομάδα μας, τους ευγενικούς χορηγούς μας : Σκλαβενίτης, Φροντιστήρια Επίκεντρο, το Κέντρο Μελέτης Λουκίδη, το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Τσαγκάρης και το Φροντιστήριο Ορόσημο.

Μετά από όλα αυτά η ομάδα μας και το τμήμα Ρομποτικής του συλλόγου μας προχωρούμε ενδυναμωμένοι για νέες εμπειρίες και γνώσεις στις επόμενες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε.

Σας ευχαριστούμε!

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες  από την συμμετοχή των Robot Falcons στον διαγωνισμό.