ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΓΕΡΑΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, στο νέο κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα (Μιαούλη & Γκούρα), πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αγωνιστικής Ομάδας Ρομποτικής του σχολείου “Robot Falcons” με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο, τον Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας κ. Γεώργιο Μουρτζιάπη και τον Αντιδήμαρχο σε θέματα Ύδρευσης & Αποχέτευσης κ. Θεόδωρο Σταματίου. Τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους καλεσμένους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αφροδίτη Καποθανάση και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Μαρία Στόκκου.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τους μαθητές που συνθέτουν την αγωνιστική Ομάδα Ρομποτικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Τεχνολογίας FIRST® LEGO® League (πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2018, Hellexpo Μαρούσι), η παρουσίαση του σχεδίου εργασίας (project) της ομάδας για τον διαγωνισμό και η πραγματοποίηση συνέντευξης με τον Δήμαρχο Παλλήνης, για να ενημερωθούν τα μέλη της ομάδας σχετικά με την πορεία ανάπτυξης του αποχετευτικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα και του Δήμου Παλλήνης γενικότερα.

Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού FIRST® LEGO® League HYDRODYNAMICS, οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες περιβαλλοντικής διαχείρισης του νερού. Συγκεκριμένα η ομάδα του 3ου Δημοτικού Γέρακα παρουσίασε την καινοτόμο πρότασή της: μία συσκευή με χαμηλό κόστος και ευκολία χρήσης, βασισμένη στην ανοικτή υπολογιστική πλατφόρμα Arduino, με στόχο την έγκαιρη ειδοποίηση πλήρωσης των δεξαμενών λυμάτων. Η συγκεκριμένη πρόταση απέσπασε στον παραπάνω διαγωνισμό μία υποψηφιότητα για το Βραβείο Καινοτόμου Λύσης.

Παράλληλα, μέσα από τις ερωτήσεις των μαθητών και τα εμπεριστατωμένα δεδομένα που μας παρέθεσε ο κος Δήμαρχος, μέσα από τις απαντήσεις του, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση απέκτησαν μια άκρως ξεκάθαρη εικόνα για όλη την πορεία που έχει διανύσει το έργο της αποχέτευσης στην περιοχή μέχρι σήμερα, πορεία που είναι ήδη πολύ σημαντική και απομένει η προσδοκία για τη γρήγορη ολοκλήρωσή του.

Ο Δήμαρχος και όλοι οι παρευρισκόμενοι έδωσαν πολλά μπράβο στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τα στηρίζουν και τους ευχήθηκαν πρόοδο, διακρίσεις και επιτυχίες!

Η Διεύθυνση του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Γέρακα

       Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμ. 3ου Δημ. Σχ. Γέρακα

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο από την συνέντευξη : https://youtu.be/lIn7NiO4Tsw