ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η Ομάδα Robot Falcons του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα στον παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥafisa-robot-falcons

Μαθητές (Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης) του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, δημιούργησαν μια ομάδα Ρομποτικής με το όνομα “Robot Falcons”.  Αυτή η ομάδα, με την υποστήριξη της Δ/νσης του Σχολείου και του Δήμου Παλλήνης θα συμμετάσχει, για πρώτη φορά, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας (FIRST LEGO LEAGUE) που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 19 Φεβρουαρίου 2017, και θα συνεχιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 11-12 Μαρτίου 2017. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ζώα Σύμμαχοι» (Animal Allies) και τα παιδιά επέλεξαν να ασχοληθούν με τα γεράκια και, πιο συγκεκριμένα, με το πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού τους παγκοσμίως. Επίσης, κατασκεύασαν ένα ρομποτικό όχημα, το οποίο θα εκτελεί εντολές και αποστολές ανάλογες με το θέμα του διαγωνισμού. Οι μικροί μαθητές θα διαγωνιστούν σε 4 τομείς: Robot Game, Robot Design, Core Values και Project.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές μας και την ομάδα τους Καλή Επιτυχία στον Διαγωνισμό και να αποκομίσουν όμορφες και δυνατές εμπειρίες!

                 Η Διεύθυνση του 3ου Ολοημ. Δημοτικού Σχολείου Γέρακα

       Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμ. του 3ου Δημ. Σχ. Γέρακα

Για την ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας, θέλησαν να μιλήσουν δύο μαθητές, …δόκιμοι δημοσιογράφοι, που συμμετέχουν στην σύνθεσή της. Στα παρακάτω link θα βρείτε και σχετικά άρθρα .

robot-falcons-%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-1

robot-falcons-%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-2