ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ / ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

karpa-3oΑ Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Δήμος Παλλήνης δια μέσου της Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργανώνει:

«ανοιχτή εκπαίδευση των δημοτών για βασική υποστήριξη της ζωής         σε ενήλικες και βασική υποστήριξη της ζωής και αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά».

 την Κυριακή 20  Νοεμβρίου 2016 και ώρα από τις 10:00 έως τις 14:00, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

 Καλούνται όλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, προπονητές και όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου επαγγελματικής ιδιότητας

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτές εκπαιδεύσεις πολιτών όλων των ηλικιών στην ΚΑΡΠΑ.

Η εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά.

Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, και η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής.

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική.

εκ του ΔΣ