ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανασκόπηση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής 2015

Μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα προσαρμοσμένη στο πνεύμα των γιορτών πραγματοποιήθηκε, στο χώρο του σχολείου μας, στις 19 Δεκεμβρίου 2015, το Χριστουγεννιάτικο παζαρι και οι παραλλήλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Οι δράσεις αυτές κατάφεραν να εμπλέξουν δημιουργικά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ας θυμηθούμε όμως τα επιμέρους στοιχεία που συνέβαλαν την επιτυχημένη διοργάνωση :

Παζάρι

Τα περισσότερα εκθέματα του bazaar ήταν κατασκευάσματα των ίδιων των παιδιών, τα οποία έφτιαχναν στην τάξη με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Το παζάρι ενισχύθηκε με γλυκές και άλλες πρωτότυπες δημιουργίες των γονέων και με βιβλία και παιχνίδια που πρόσφεραν τα παιδιά. Το χριστουγεννιάτικο παζάρι είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των χρημάτων διατέθηκε για την αγορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας, ενώ με τα υπόλοιπα έσοδα θα καλυφθούν ανάγκες του σχολείου.

BAZAAR 2015_ 4 BAZAAR 2015_11 BAZAAR 2015_10 BAZAAR 2015_9 BAZAAR 2015_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAZAAR 2015_12

 

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες ανά τάξη, τραγούδησαν με κέφι παραδοσιακά κάλαντα και εορταστικές μελωδίες σε επιμέλεια της δασκάλας μουσικής του σχολείου μας.

pazari 15

 

 

 

Δραστηριότητες

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δραστηριότητες για παιδιά, με εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια (όλα πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή εθελοντών γονέων) αλλά και παραμύθια που αφηγήθηκαν δασκάλες του σχολείου. Τα υλικά για τα εργαστήρια ήταν προσφορά του Συλλόγου καθώς και ο σχεδιασμός και η κατασκευή των παιχνιδιών έγινε από τα μέλη του ΔΣ.

 

BAZAAR 2015 ERGAST 1

BAZAAR 2015_13

 

BAZAAR 2015 ERGAST 2

 

BAZAAR 2015 GAMES 1

ΠΑΖΑΡΙ 14

pazari 16

 Προβολή ταινίας

Για πρώτη φορά έγινε προβολή κινηματογραφικής ταινίας στο σχολείο μας. Η προβολή έγινε σε μια από τις μεγάλες αίθουσες και με την κατάλληλη διαρρύθμιση χωρέσαμε όλοι ! Επιλέξαμε να προβληθεί μια ταινία για όλες τις ηλικίες και έτσι μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαν τις περιπετειες του αρκούδου «Πάντινγκτον», μια τρυφερή ταινία που ταίριαζε στο κλίμα των ημερών.

pantingkton

 

Μπουφές

Οι γονείς έφτιαξαν θαυμάσια γλυκά και λιχουδιές που απετέλεσαν μαζί με τα ποτά ένα πλούσιο μπουφέ για πολλές ώρες. Με την κατάλληλη προετοιμασία και τη βοήθεια πολλών γονέων, η εξυπηρέτηση γινόταν γρήγορα και χωρίς συνωστισμό. Εκτός από τον καφέ υπήρχε και ζεστό κρασί για τους μεγάλους, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά για τους μικρούς.

Έκπληξη !

Και βέβαια ο Αη Βασίλης επισκέφθηκBAZAAR 2015_14ε το σχολείο μας για να φέρει δωράκια σε όλα τα παιδιά !!! Τα παιδιά τον υποδέχθηκαν με πολύ χαρά και ενθουσιασμό !

 

 

 

 

Ευχαριστίες

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους ανταπόκριθήκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και παιχνιδιών τα οποία προσφέρθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους χορηγούς από την τοπική αγορά, όπου με τα είδη που μας πρόσφεραν συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης του Σχολείου μας.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί την Διευθύντρια, τον Σύλλογο Διδασκόντων, τους εθελοντές γονείς και φυσικά τα παιδιά μας γι’ αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια.
Και του χρόνου!