ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του 3ου Δημ.Σχ. και 3ου Νηπ. Γέρακα

neo dimotiko 1Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται πλέον το νέο 3ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα, στην συμβολή των οδών Μιαούλη και Μπότσαρη.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,023 εκ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η ανέγερση του νέου σχολείου στο Γέρακα εδώ και σειρά ετών, αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε μικρές και στενές αίθουσες διδασκαλίας τύπου iso box. Επιπλέον πρόκειται για μια περιοχή που διαρκώς αναπτύσσεται με πάρα πολλά παιδιά.

Το νέο σχολείο χτίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές. Αφορά την κατασκευή διώροφου κτιρίου σχολικού συγκροτήματος. Διαθέτει μεταξύ άλλων βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια υπολογιστών και πειραμάτων. Ο προαύλιος χώρος θα διαμορφωθεί ώστε να περιλαμβάνει χώρους διαλείμματος και άθλησης.

Εδώ και αρκετά χρόνια είχαν ξεκινήσει οι προσπάθειες για αυτό το σχολικό συγκρότημα και ευχαριστούμε όλους όσους δούλεψαν ώστε να είναι πλέον σε τροχιά υλοποίησης.