ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ  και  ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

 

img_concours_panhellenique_francoph.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ—-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Γλυκά Νερά,   20/3/2014Αρ. Πρωτ. 8076
Ταχ. Δ/νση:Τ.Κ. – ΠόληΤηλέφωνα:Φαξ:e-mail: Λεωφόρος Λαυρίου 150 & Ανδρίκου 415454 – Γλυκά Νερά210/6047402, 6658231210-6618440mail@dipe-anatol.att.sch.gr

 

 

   ΠΡΟΣ: 3ο Δ.Σ. Γέρακα2ο Δ.Σ. ΠαιανίαςΔ.Σ. Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη

Δ.Σ. Κολλεγίου Αθηνών, Κάντζας

Δ.Σ. Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου

 

Και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δ.Σ. (δια μέσου των Δ.Σ.)

                                                     

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

 

 

Η Δ/νση Ανατολικής Αττικής συγχαίρει όλες τις σχολικές μονάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (Francophonie) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (Francophonie) είναι ένας διεθνής οργανισμός γαλλόφωνων χωρών και κυβερνήσεων, με έδρα το Παρίσι. Το σύνθημα του οργανισμού είναι égalité, complémentarité, solidarité (Ισότητα, Αλληλοσυμπλήρωση, Αλληλεγγύη). Τα κοινά στοιχεία της Γαλλοφωνίας είναι η γαλλική γλώσσα και οι αξίες που αντιπροσωπεύει όπως η πολιτιστική ποικιλομορφία, η πολυγλωσσία, η ελευθερία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Οργανισμός κάθε χρόνο διοργανώνει ένα διαγωνισμό για τους γαλλόφωνους μαθητές. Το θέμα φέτος αφορούσε τη Μεσόγειο Θάλασσα με σύνθημα «Εμπρός παιδιά της Μεσογείου!».

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε το 3ο Δ.Σ. Γέρακα και το Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη για τη διάκριση που έλαβαν στην κατηγορία δημιουργίας Carte Postale. Επίσης το 2ο Δ.Σ. Παιανίας και το Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών (Κάντζα) για τη διάκρισή τους στην κατηγορία της δημιουργίας τραγουδιού, καθώς και το Δ.Σ.  Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για τη διάκριση που έλαβε στην κατηγορία δημιουργίας μακέτας. Τέλος τα Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα και του Λάτσειου Κολλεγίου Ψυχικού για τη διάκρισή τους στη δημιουργία αφίσας.

Αυτές οι συμμετοχές και οι βραβεύσεις κάνουν όλους εμάς υπερήφανους. Μας παρακινούν να εργαστούμε πιο σκληρά για τα παιδιά μας, για να πολλαπλασιάσουμε αυτά τα αποτελέσματα. Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν και τους εύχομαι να συνεχίσουν να εργάζονται εμπνέοντας και παρακινώντας με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους μαθητές τους.

 

   

Η  Διευθύντρια της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής

 

 

                                                                                                                           Βασιλική Ξυθάλη