ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

Τακτική συνέλευση νέου Δ.Σ. 4/2/2013

Τακτική συνέλευση νέου Δ.Σ. 4/2/2013

αναρτήθηκε στις 8 Φεβ 2013 – 2:52 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon

Τακτική συνέλευση ΔΣ 4/2/2013

Αγαπητοί γονείς,
Πέρασε κιόλας ένας μήνας από την εκλογή μας στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, και την παράδοση της σκυτάλης από τα προηγούμενα μέλη. Στόχος μας το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας και για το Σχολείο μας. Την Δευτέρα 4/2/2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Τακτική Συνέλευση μας, με την παρουσία γονέων, στην οποία αρχικά έγινε ένας απολογισμός του πρώτου μήνα δράσης του συλλόγου μας. Συγκεκριμένα σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν οι κατώτερες ενέργειες:

 1. Συνάντηση του ΔΣ με τον διευθυντή του σχολείου σε μια πρώτη ενημέρωση και καταγραφή των θεμάτων  που απασχολούν το σχολείο μας.
 2. Συνάντηση με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς των απογευματινών δραστηριοτήτων που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Συλλόγου μας.
 3. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με τον σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου μας.
 4. Τοποθέτηση ταμπέλας σχολείου και αντικατάσταση της παλαιάς σημαίας λόγω φθοράς.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, κατά την οποία αποφασίσθηκαν τα εξής :

 1. Η λειτουργία της Σχολής Γονέων στον χώρο του σχολείου μας υπό την αιγίδα του ΙΔΕΚΕ και συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα για να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους γονείς να συμμετάσχουν.
 2. Η κατασκευή των επιπλέον χώρων υγιεινής (τουαλέτες) θα ξεκινήσει από το συνεργείο του Δήμου άμεσα και μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στον γειτονικό χώρο του νηπίου.
 3. Επικοινωνία με τον διευθυντή μας και την υπεύθυνη εταιρεία για την επισκευή του φωτοτυπικού.
 4. Καταγραφή των υπαρχόντων βιβλίων(εξωσχολικών) και δημιουργία λίστας με τα προτεινόμενα βιβλία κάθε τάξης με σκοπό την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.
  5.Αναφέρθηκαν διάφορες εναλλακτικές προκειμένου να καλυφθούν οι κολόνες από τις δύο μπασκέτες στην αυλή του Σχολείου ώστε να προληφθούν ατυχήματα και αποφασίσθηκε να γίνει έρευνα αγοράς για τον εντοπισμό της πιο συμφέρουσας λύσης.
 5. Αποφασίστηκε να συνταχθει επιστολή σχετικά με την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου και κοινοποίηση της επιστολής στον Δήμαρχο.
  7.Συζητήθηκε το θέμα του αποκλεισμού του δρόμου μπροστά στο σχολείο μας, σε αυτοκίνητα και δίκυκλα, κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών καθώς και η δυσκολία προσέγγισης του Σχολείου σε άτομα με αναπηρικό καρότσι οπότε και αποφασίστηκε η επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της τροχαίας για την εξεύρεση λύσης.
 6. Να συμμετάσχουμε οικονομικά στην αγορά αθλητικού εξοπλισμού μετά από συζήτηση με τον δάσκαλο φυσικής αγωγής.
 7. Συζητήθηκε επίσης η ανακατασκευή/βελτίωση website Συλλόγου προκειμένου να γίνει ένας ψηφιακός τόπος δημιουργικής επικοινωνίας μεταξύ μας.