ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Νέα σχετικά με την ανέγερση του νέου Σχολείου

Νέα σχετικά με την ανέγερση του νέου Σχολείου (11-10-2012)

αναρτήθηκε στις 14 Οκτ 2012 – 6:02 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon   [ ενημερώθηκε 14 Οκτ 2012 – 6:03 μ.μ. ]

Σας μεταφέρουμε δημοσίευμα του site Νεολόγος Αττικής που συνάδει με την ενημέρωση του συλλόγου  από  αρμόδιους φορείς:

….Οι εγγενείς αδυναμίες του ΟΣΚ συνέτειναν ως ένα βαθμό να περιέλθει σε «χειμέρια νάρκη» η εξέλιξη της διαδικασίας κατασκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, με αποτέλεσμα από τον περασμένο Δεκέμβριο -οπότε και ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η δεύτερη μειοδότρια εταιρεία λόγω αποχώρησης του πρώτου μειοδότη- μέχρι και πριν λίγες ημέρες, το έργο να είναι «βαλτωμένο».

Την περασμένη εβδομάδα και με την παρέμβαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Παλλήνης, η ανάδοχος εταιρεία…..
περισσότερα εδώ

Τα νεότερα σχετικά με την ανέγερση του νέου Σχολείου (5-12-2011)

αναρτήθηκε στις 5 Δεκ 2011 – 3:06 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon

Παρακάτω θα βρείτε την απόφαση του ΟΣΚ (Αρ. Πρωτοκόλλου ΑΠ 22-Τ2/21878 της 28-11-2011) σύμφωνα με την οποία ανατίθεται το έργο « 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα και 3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα – Οικοδομικές εργασίες και Η-Μ εγκαταστάσεις» στην εργοληπτική επιχείρηση «ΤΕΚΑ ΑΕ».

Επικοινωνήσαμε με τον ΟΣΚ (5/12/2011) και ενημερωθήκαμε ότι εντός μηνός η παραπάνω εταιρία θα προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ.

Ως Σύλλογος συνεχίζουμε να αναζητούμε ενημέρωση και να πιέζουμε για την ανέγερση του νέου Σχολείου. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο προκύψει.

Τα νεότερα σχετικά με την ανέγερση του νέου Σχολείου (4 Νοεμβρίου 2011)

αναρτήθηκε στις 4 Νοε 2011 – 11:44 π.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon

Στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος του Ο.Σ.Κ. ενημερωθήκαμε ότι το θέμα της κλήσης του δεύτερου μειοδότη-εργολάβου για να αναλάβει το έργο σύμφωνα με το τίμημα που είχε προσφέρει στον αρχικό διαγωνισμό (Μάιος 2010), βρίσκεται στο γραφείο δημοπρασιών του ΟΣΚ. Αν αυτός δεν δεχθεί τότε θα κληθεί ο τρίτος μειοδότης-εργολάβος να αναλάβει το έργο σύμφωνα με το τίμημα που είχε προσφέρει και αυτός στον αρχικό διαγωνισμό. Αν και αυτός δεν δεχθεί το έργο, τότε θα προκηρυχθεί εκ νέου ο Διαγωνισμός για την ανάδειξη νέου μειοδότη.

Η διαδικασία κλήσεως του δεύτερου εκτιμάται από το στέλεχος του Ο.Σ.Κ. ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα μήνα περίπου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει ότι η διαδικασία και για τον τρίτο θα ήταν ενός μήνα και αυτό τώρα αλλάζει.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

Τα νεότερα σχετικά με την ανέγερση του νέου Σχολείου (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011)

αναρτήθηκε στις 9 Οκτ 2011 – 2:49 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon

Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος του Ο.Σ.Κ. και ενημερωθήκαμε ότι ο μειοδότης-εργολάβος στον οποίο είχε ανατεθεί το έργο ανέγερσης του νέου Σχολείου υπέβαλλε την παραίτησή του από το έργο. Η διαδικασία προβλέπει ότι θα κληθεί ο δεύτερος μειοδότης-εργολάβος να αναλάβει το έργο σύμφωνα με το τίμημα που είχε προσφέρει στον αρχικό διαγωνισμό (Μάιος 2010). Αν αυτός δεν δεχθεί τότε θα κληθεί ο τρίτος μειοδότης-εργολάβος να αναλάβει το έργο σύμφωνα με το τίμημα που είχε προσφέρει και αυτός στον αρχικό διαγωνισμό. Αν και αυτός δεν δεχθεί το έργο, τότε θα προκηρυχθεί εκ νέου ο Διαγωνισμός για την ανάδειξη νέου μειοδότη.

Η διαδικασία κλήσεως του δεύτερου και τρίτου μειοδότη, εκτιμάται από το στέλεχος του Ο.Σ.Κ. ότι θα έχει ολοκληρωθεί περί το τέλος του Οκτωβρίου 2011. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει στείλει από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2011 έγγραφο με το οποίο ενημερώνει τον Ο.Σ.Κ. ότι μπορεί να αρχίσει το έργο αφού δεν υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

Διενέργεια εκσαφών για αναζήτηση αρχαιοτήτων

αναρτήθηκε στις 16 Απρ 2011 – 6:46 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon

Σήμερα το πρωί 24/2/2011, διαπιστώσαμε ότι στο χώρο που θα χτιστεί το καινούργιο Σχολείο υπήρχαν εκσκαφείς και μπουλντόζες της αναδόχου εταιρείας για το χτίσιμο του νέου Σχολικού κτιρίου. Πραγματοποιούσαν εργασίες για την απομάκρυνση του τσιμέντου και τη διενέργεια εκσκαφών για αναζήτηση αρχαιοτήτων, για λογαριασμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Όπως είχαμε ενημερωθεί, φαίνεται ότι ξεκίνησε το έργο και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξουμε να μάθουμε περισσότερα και θα επανέλθουμε με νεότερα. Τις ευχές μας για να προχωρήσουν όλα με τον καλύτερο τρόπο, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και τα παιδιά μας να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν στο καινούργιο σύγχρονο Σχολείο που τους αξίζει.

Υπογραφή σύμβασης με εργολάβο

αναρτήθηκε στις 27 Μαρ 2011 – 5:14 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon   [ ενημερώθηκε 27 Μαρ 2011 – 5:15 μ.μ. ]

Στη σημερινή (17/2/2011) τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος του ΟΣΚ ενημερωθήκαμε ότι ο εργολάβος του έργου προσκόμισε τις εγγυητικές και υπέγραψε τη σύμβαση. Τώρα η σύμβαση πρέπει να υπογραφεί και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ. Εν τω μεταξύ αρχαιολόγος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έκανε αυτοψία στο χώρο του οικοπέδου και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα (από 21/2 έως 25/2) να αρχίσουν οι ανασκαφές για πιθανή ανεύρεση αρχαιοτήτων. Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε με νεότερα την επόμενη εβδομάδα.
 
Ενημέρωση από Ι. Παρλαβάντζα (17/2/2011).

Υπογραφή σύμβασης

αναρτήθηκε στις 3 Φεβ 2011 – 9:34 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon   [ ενημερώθηκε 27 Μαρ 2011 – 5:16 μ.μ. ]

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα με στέλεχος του Ο.Σ.Κ. το οποίο είναι υπεύθυνο του έργου για την ανοικοδόμηση του Νέου Σχολείου, ενημερωθήκαμε ότι έχει ζητηθεί από τον εργολάβο στον οποίο θα ανατεθεί το έργο να προσκομίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές για να υπογραφεί η σύμβαση και στη συνέχεια θα αρχίσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία τις εργασίες της.

 

Η εκτίμηση του στελέχους του Ο.Σ.Κ. είναι ότι τα παραπάνω θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου, δηλαδή μέχρι την 13/2/2011. Αυτό σημαίνει ότι από την Δευτέρα 14/2/2011 ή νωρίτερα, θα πρέπει να δούμε εργαζόμενους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να εργάζονται στο οικόπεδο του παλιού Σχολείου και να έχουν αρχίσει τις έρευνες για πιθανό εντοπισμό αρχαιοτήτων.

 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας έχουμε νεότερα την 14/2/2011.

ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

αναρτήθηκε στις 21 Ιαν 2011 – 11:44 μ.μ. από το χρήστη Sillogos Goneon Kidemonon   [ ενημερώθηκε 21 Ιαν 2011 – 11:48 μ.μ. ]

ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΚ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΚΑ) ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΣ…