ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων-GDPR

Στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Λαμβάνουμε μέριμνα ώστε να εφαρμόζονται αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των προσώπων με τα οποία συναλλασσόμαστε.

Δεσμευόμαστε ότι θα συμμορφωνόμαστε με τις απαιτήσεις περί προστασίας δεδομένων και ιδίως με τον Γενικό Κανονισμό 2016/679 της Ευρωπαικής Ένωσης για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation εφεξής και ως “ΓΚΠΔ” ή “GDPR”), ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαίου 2018.

Ποιός είναι Υπεύθυνος για την Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων;

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

 Πληροφορίες που συλλέγουμε:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα συλλέγει τα στοιχεία εκείνα που είναι απολύτως αναγκαία για την επικοινωνία μαζί σας, όπως το ονοματεπώνυμό σας, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, τον αριθμό σταθερού ή/και κινητού σας.

Σκοπός επεξεργασίας

Ο σκοπός που συλλέγουμε τα ως άνω στοιχεία είναι αποκλειστικά για να επικοινωνούμε τα νέα για τις δράσεις μας, καθώς και να σας παρέχουμε το σχετικό πληροφοριακό υλικό και τις ενημερώσεις του Συλλόγου μας και του σχολείου μας.

Απόρρητο Ανηλίκων 

Δεν σκοπεύουμε να συλλέξουμε ή να ζητήσουμε Προσωπικές Πληροφορίες από ανήλικα άτομα, ή να επιτρέψουμε σε ανήλικα άτομα να εγγραφούν.

 Τόπος και διάρκεια τήρησης

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας ασφαλή, όσο χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα πολιτική απορρήτου. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα έχετε ένα ή περισσότερα παιδιά τα οποία φοιτούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα. Tα προσωπικά δεδομένα θα διαγράφονται από κάθε βάση, χειρόγραφη ή ψηφιακή, εκτός από όσα έγγραφα προβλέπονται για την προσήκουσα και νόμιμη λειτουργία του Σωματείου (πχ βιβλίο μελών).

Διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σε τρίτους:

Τα προσωπικά σας στοιχεία και τα δεδομένα που διαθέτουμε δεν κοινοποιούνται και δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους πέραν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

  Τα δικαιώματά σας:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα σας παρέχοντας τη δυνατότητα να ζητήσετε τα εξής:

  1. πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας,
  2. ηλεκτρονικό αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων (φορητότητα)
  3. διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας αν είναι ημιτελή ή ανακριβή,
  4. διαγραφή ή περιορισμό των προσωπικών δεδομένων σας σε ορισμένες περιστάσεις που προβλέπονται από το εφαρμοστέο δίκαιο.

Αν θέλετε να ζητήσετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων ή να ασκήσετε κάποιο άλλο δικαίωμά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου. 

Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος σας εντός εύλογης προθεσμίας και πάντως όχι αργότερα του ενός (1) μηνός από την ταυτοποίηση του υποβληθέντος αιτήματος, ενημερώνοντας σας γραπτώς για την ικανοποίηση του ή τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση του σχετικού δικαιώματος, ή και την ικανοποίηση ενός ή και περισσοτέρων εκ των ως άνω αναφερομένων δικαιωμάτων σας, σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ.

Επιλέγοντας να μη λαμβάνετε Επικοινωνία και Ενημέρωση

Στην περίπτωση που έχουμε εξασφαλίσει τη συναίνεσή σας για να λαμβάνετε επικοινωνία και ενημέρωση από το Σύλλογο, μπορείτε  να επιλέξετε να μη λαμβάνετε πλέον επικοινωνία και ενημέρωση  ζητώντας τροποποίηση της επιλογής αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στο email  sillogosgk3@gmail.com  ή  χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου.

 

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου μας

Η ισχύουσα νομοθεσία και οι πρακτικές μας μεταβάλλονται με τον χρόνο. Αν αποφασίσουμε να επικαιροποιήσουμε την πολιτική απορρήτου μας, θα δημοσιεύσουμε τις αλλαγές στους Δικτυακούς Τόπους. Αν πραγματοποιήσουμε ουσιώδεις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα, θα σας αποστείλουμε προηγούμενη ειδοποίηση ή, όταν απαιτείται από τη νομοθεσία, θα ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για την υλοποίηση των εν λόγω αλλαγών. Συνιστούμε θερμά να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου μας και να ενημερώνεστε τακτικά για τις πρακτικές μας. Η παρούσα πολιτική απορρήτου τροποποιήθηκε για τελευταία φορά το Μάιο 2018.

Ερωτήσεις και Σχόλια

Είμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήσεις, σχόλια και προβληματισμούς που μπορεί να έχετε σχετικά με την πολιτική απορρήτου μας και τις πρακτικές απορρήτου μας.

Αν επιθυμείτε να υποβάλετε σχόλια ή έχετε ερωτήσεις ή προβληματισμούς, ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου.

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s